31 mei 2018: BV’s blazen bellen aan de schoolpoort

31 mei 2018: BV’s blazen bellen aan de schoolpoort

24 May 2018

"Liever bellen blazen dan rook." Die slogan inspireerde Tine Embrechts, Filip Peeters, Nele Snoeck en Michael Vroemans om op 31 mei 2018 naar enkele scholen te trekken. De actie past in de campagne van “Generatie Rookvrij” n.a.v. de Werelddag zonder Tabak.

Maandag 28 mei werd “Generatie Rookvrij” officieel gelanceerd. 9 organisaties willen hiermee een brede beweging op gang trekken met mensen en organisaties die ijveren voor een samenleving waar niemand nog (over)lijdt aan de gevolgen van roken en meeroken. Een samenleving waarin we kinderen en jongeren beschermen tegen de verleiding om te beginnen roken en verslaafd te geraken.

Waarom?

Elke week beginnen in België honderden kinderen te roken. Aan de basis hiervan ligt een simpele logica: zien roken, doet roken. Tegelijk tellen we ca. 2 tabaksdoden per uur in België. Confronterend, niet?

Met hun initiatief willen de BV’s de logica achter ‘zien roken, doet roken’ doorbreken. Niet roken als de nieuwe norm. Zo verleiden we minder kinderen en jongeren om te starten met roken. Het doel? Een eerste rookvrije generatie creëren. Want kinderen en jongeren hebben het recht om rookvrij op te groeien.

Liever bellen blazen dan rook

31 mei is de Werelddag zonder Tabak. “Generatie Rookvrij” wil die dag aangrijpen om haar initiatief in de kijker te zetten. De organisatie roept daarom iedereen die een rookvrije samenleving een warm hart toedraagt op om bellen te blazen. Individueel, met de jeugdbeweging of de sportclub, in de scholen of op speelpleinen, op het werk, … Volg het voorbeeld van Tine Embrechts, Filip Peeters, Nele Snoeck en Michael Vroemans, neem initiatief en laat ons “Generatie Rookvrij” wereldberoemd maken in België.