Banner campagne Wij willen rookvrij sporten en spelen

Doe mee met onze online campagne!

26 February 2021

Spelende kinderen en roken gaan niet samen. En sportende kinderen en roken evenmin! Toch wordt er nog op plaatsen waar veel kinderen komen gerookt. Nu de lente met rasse schreden nadert en kinderen weer kunnen genieten van het stralend zonnetje en buiten spelen, is dit een ideaal moment om hier verandering in te brengen! Met een nieuwe campagne wil Generatie Rookvrij speelterreinen, sportclubs en jeugdbewegingen aanmoedigen om hun terreinen rookvrij te maken. En daarvoor hebben we jouw hulp nodig!

Pepijn,10 jaar: “ Wie maakt er nu graag een zandkasteel met een sigarettenpeuk in ?”

De getuigenis is een onderdeel van de campagne: “Wij willen rookvrij spelen en sporten!”. Elke maandag van de maand maart verschijnt een nieuwe video op de Facebook- en Instagrampagina’s van Generatie Rookvrij. Daarin vertellen o.a. Pepijn, Lilly Rose, Magali en vele anderen waarom zij rookvrij willen spelen en sporten, welke omgevingen zij graag rookvrij zien en waarom zij hun (groot)ouders graag zien stoppen met roken.

Met deze getuigenissen willen we lokale besturen, sportclubs en jeugdbewegingen aanmoedigen om hun terreinen rookvrij te maken. Wij geven hen vandaag een duwtje in de rug. En daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Wat kan jij doen?

Op Facebook:

  • Like de video met een emoji
  • Aan het einde van elke Facebookvideo lanceren we ook de oproep naar het brede publiek: “welke plek wil jij rookvrij maken?” Comment en tag jouw gemeente of de sportorganisatie of jeugdbeweging in jouw buurt. 
  • Deel de post

Op Instagram:

  • Like de video met een hartje ❤️
  • Aan het einde van elke Facebookvideo lanceren we ook de oproep naar het brede publiek: “welke plek wil jij rookvrij maken?” Comment en tag jouw gemeente, sportorganisatie of jeugdbeweging in jouw buurt. 
  • Deel de post in je stories!

Gebruik ons campagnemateriaal in je eigen communicatie

Kinderen hebben het recht om rookvrij te spelen, sporten en ravotten. En dat mag iedereen weten! Gebruik daarom ons campagnemateriaal op je Facebookpagina, in je e-mailhandtekening of op je website.

Spring naar: