Mol

Wie?
Mol
Rode Kruislaan
 
20

2400
 
Mol

Dit wil ik nog even kwijt...

Op Werelddag zonder tabak 2021, maken wij van onze sportsite Den Uyt een rookvrije zone. Zowel de sporthal, de parking, zwembad Vita Den Uyt, Bistr’eau Den Uyt, Mooze Gym, de petanqueterreinen, het skatepark, looppiste, sportterreinen op de site, … zijn vanaf nu rookvrij. Op de site voorzien we één plaats uit het zicht waar je nog kan roken. Met deze actie ondersteunen we de beweging Generatie Rookvrij om kinderen niet meer in contact te brengen met sigaretten, sigaren of elektronische varianten. Zien roken, doet roken en dat vermijden we samen stap voor stap!

Met deze actie benadrukken we het label van Gezonde Gemeente dat we al sinds 2014 fier in ons bezit hebben. We streven ernaar om een omgeving te creëren die iedere inwoner, bezoeker en werknemer optimaal stimuleert om gezond te leven.

Maar één rookzone
Rokers blijven welkom. We vragen hen om alleen te roken in de rookzone uit het zicht van de kinderen en proberen zo roken op de sportsite niet meer zichtbaar te maken. Vooral voor kinderen is het heel belangrijk om niet in het zicht te roken, zodat ze niet getriggerd worden om er zelf aan te beginnen.