Rookvrije zones in het Rivierenhof in Deurne

Rookvrije zones in het Rivierenhof in Deurne

07 June 2022

Een aantal zones in het Provinciaal Groendomein Rivierenhof in Deurne, is vanaf vandaag rookvrij gemaakt. Het gaat onder meer over de sport- en speelzones, de collectietuinen, de verkeerstuin en de boszones. Het initiatief “Generatie Rookvrij” wil met de campagne sigarettenrook en tabak zoveel mogelijk uit de buurt van kinderen houden.

De provincie Antwerpen komt met een nieuwe sensibiliseringsactie, Generatie Rookvrij. Daarmee wil ze sigarettenrook en tabak zoveel mogelijk uit het zicht van de kinderen te houden. “We willen het roken ontmoedigen. Want zien roken, doet roken en we willen dat kopieergedrag vermijden”, vertelt Mireille Colson, gedeputeerde voor de groendomeinen.

De peuken kunnen niet enkel brandgevaar veroorzaken, ook kinderen kunnen ze oprapen

Peter Verdyck, directeur van Provinciaal Groendomein Rivierenhof.
De zones waar je vanaf nu niet meer mag roken zijn de sport- en speelzones, de collectietuinen, de verkeerstuin en de boszones. Met de actie hopen ze niet alleen om kinderen en jongeren te beschermen tegen de verleiding van het roken, maar ook de natuur beschermen tegen brandgevaar. “Peuken die op de grond liggen kunnen niet alleen door kinderen worden opgeraapt, ze brengen ook een gevaar mee voor onze natuur”, vertelt Peter Verdyck, directeur van Provinciaal Groendomein Rivierenhof.

“We hebben vooraf een enquête over het rookverbod afgenomen bij de bezoekers, en daaruit bleek dat de meerderheid achter de actie staat. De mensen vinden het dus zeker belangrijk dat de jongeren niet beginnen met roken”, vertelt René Berens, publieksmedewerker. Ook het amfitheater is rookvrij gemaakt, waardoor bezoekers tijdens kindervoorstellingen niet meer kunnen roken.

Bron: VRT